Publisert

RIB – nær elementene

RIB (rigid inflatable boat) er enkelt forklart en gummibåt med hard bunn/skrog – enten i glassfiber eller aluminium. Det gir nærhet til sjøen, trygge sjøegenskaper og enkelt bruk.

Takket være en stor beskyttende pongtong rundt båten kan RIB også være et godt førstegangskjøp – for du har i prinsippet en stor fender rundt hele båten. Pongtongen sørger også for at båten blir svært stabil i sjøen.

RIB gir gode naturopplevelser, og egner seg godt til utflukter.

RIB passer for nesten alle aldre. 

Typisk er familiebruk og for venner som vil ut på sjøen for dagsturer. Mange RIBer kan leveres med vannskibøyle og er ypperlige for vannsport.

Det finnes RIB med skrog i glassfiber eller aluminium, og det finnes også flere pontong kvaliteter hvor ORCA GSM Hypalon er et førstevalg på RIB fra 6 meter lengde fremfor PVC som svært mange benytter. Hvorfor de tilbyr PVC er fordi det er billigere for kunden men ikke dermed sagt bedre. Hypalon har dobbel så lang levetid, mer UV bestandig, mindre vedlikehold og bedre bruktpris.

RIB er sportslig – og du sitter gjerne nærmere elementene.

  • Du kommer tett på elementene, og det er lett å bevege seg om bord
  • Du kjører rundt med en «stor fender» og lager ikke skade, og kan enkelt fortøye til marinaen eller gjestehavna uten å være redd for riper eller merker
  • Sjøegenskapene er gjerne tryggere og mer stabile da pontonger «knekker» bølger som en støtdemper.
  • RIB er morsomt og sporty med stor uteplass og passer for alle som er glad i  sol-, bade- og vannsportaktiviteter.