Ofte stilte spørsmål

På denne siden har vi samlet en del spørsmål vi ofte får fra våre kunder.

Microban SPA-filter

Microban SPA-filter

Hvorfor Microban spa filter er bedre sammenlignet med hvite spabad filter. 

Microban’s blå beskyttelse gjør filtrene lettere å rengjøre og holder dem renere og friskere mellom rengjøringene.

De høye temperaturene og et vått miljø i et stasjonært eller oppblåsbart spabad gjør ubeskyttede filteroverflater til et mål for vekst av bakterier. 

Våre Mspa blå filter har innebyggget Microban® antimikrobiell produktbeskyttelse. Dette materialet kombinerer syntetiske fibre av 100 % polyester med Microban antimikrobiell teknologi for å filtrere ut forurensninger og hemme veksten av bakterier som igjen sørger for at vannet i ditt Mspa alltid er helt klart og rent.

1. Hva er Microban® antimikrobiell produktbeskyttelse?

Microban®-teknologi har innebygget antimikrobiell beskyttelse for faste produkter, belegg og fibre. Det gir produktene et ekstra nivå av beskyttelse mot skadelige mikrober som bakterier og mugg som kan forårsake flekker, lukt og produktforringelse.

2. Hvordan fungerer produkter med Microban® antimikrobiell beskyttelse?

Microban®-beskyttelse er innebygd i produktet under produksjonsprosessen. Når mikrober kommer i kontakt med produktoverflaten, trenger Microban-beskyttelsen inn i celleveggen til mikroorganismen og forstyrrer cellefunksjonene og deaktiverer mikroorganismens evne til å fungere, vokse og reprodusere.

3. Hvilke typer mikroorganismer virker Microban® beskyttelse mot?

Den er effektiv mot de fleste vanlige bakterier som danner sopp og mugg, men Microban-teknologien er ikke utviklet for å beskytte brukere mot sykdomsfremkallende mikroorganismer.

4. Begynner Microban®-beskyttelsen å virke umiddelbart?

Microban®-beskyttelsen begynner å virke så snart mikroorganismen kommer i kontakt med produktoverflaten. Den jobber deretter kontinuerlig for å opprettholde en konsekvent lavere biobelastning enn det som forventes på et produkt uten Microban® antimikrobiell beskyttelse.

5. Hvor lenge virker Microban®-beskyttelsen?

Det antimikrobielle Microban®-produktet er blandet inn i fibrene på produksjonstidspunktet, noe som gir en vedvarende og jevn frigjøring av antimikrobiell beskyttelse gjennom hele filterets levetid.

6. Gir bruk av antimikrobielle midler resistente stammer av mikroorganismer?

Nei. Etter mer enn 30 års bruk i en rekke forbruker-, industrielle og medisinske applikasjoner rundt om i verden, har det ikke vært bevis for utvikling av resistente stammer.

NB. Microban-filtre er ikke en erstatning for vanlig vannbehandling, du må fortsatt bruke spakjemikalier😊.

Du kan kjøpe Microban-filtre for MSPA her