Publisert

Viktige SUP-begynner tips

SUP

Det er ingen tvil om at SUP padlebrett er en av de mest tilgjengelige vannsportene i verden fordi det krever ingen (eller minimum) av trening. Dette er en av hovedgrunnene til at den har blitt så populær. Ikke gå glipp av disse få tipsene som kan være veldig nyttige:

  • Du må stå omtrent midt på brettet for å holde en god balanse. Står du for langt forover eller bakover på brettet opplever du det er vanskelig å holde balansen.
  • Hvis du er nybegynner, begynn å padle på knærne, og prøv etter litt tid å stå sakte opp, en fot om gangen. Se fremover og ikke ned på bena dine for da blir ustødig eller begynner å skjelve.
  • Hold alltid i padleåren når du reiser deg, ellers må du knele ned igjen med fare for å falle av brettet.
  • Når du er oppe, bøy knærne litt for å få en god balanse. Det er bena og magen som gir en god, balansert holdning i stedet for armene.
  • Hvis du vil padle rett fremover, gir du to padletak til venstre og deretter to til høyre. Hvis du padler til venstre, bør høyre hånd ta tak i toppen av padleåren og omvendt, hvis du padler til høyre, bør venstre hånd sitte øverst på padleåren.
  • Nå fører du padleåren ned i vannet så langt frem du klarer og skyv padleåren gjennom vannet. Trekk padleåren litt opp av vannet når den når punktet hvor føttene dine er. Hvis det er vondt i ryggen, er det bare å knele, prøve å holde ryggen oppreist og se mot horisonten. På denne måten sparer du ryggen.

– Hold padleåren ordentlig. Hvis det er symmetrisk, er det ikke noe problem. Men hvis den har et vinklet blad, må bladhellingen vende fremover slik som venstre tegning viser.