Publisert

Hvilket SUP brett bør jeg velge?

SUP Ocean 10.6

Det er sannelig ikke lett for alle som ønsker et SUP-brett for seg selv, for sin kjære, barna eller som kan brukes av hele familien. Det er viktig at brettet har en EXPLORER SUP kvalitet, styrke, stabilitet, stivhet, tåler ekstra belastning, gode padleegenskaper og oppfører seg sikkert hvis det skulle blåse opp.

Sjekk tilbehør

Det er viktig at tilbehør i settet er av god kvalitet med solid romslig ryggsekk til alt tilbehøret, som har justerbare skulderstropper / magestropp /god lufting / drenering, dobbel-aktiv pumpe med trykkmåler i psi som gjør det raskere / enklere å pumpe opp brettet til 15psi lufttrykk.

Alle 1–lags SUP brett av god kvalitet skal være bygget slik at det tåler 15psi trykk. Hverken mer eller mindre.

Designet og utviklet i Tyskland

EXPLORER SUP er designet og utviklet i Tyskland. Gjennom mange år fått stor anerkjennelse for material kvalitet egenskaper, design, finish, styrke, stivhet, stabilitet, padleegenskaper utstyr/tilbehør kvalitet.

EXPLORER SUP produseres som alle andre oppblåsbare SUP i Kina. Vi benytter kun to produsenter de siste fire årene som kun har spesialisert seg på SUP brett produksjon.

Den ene EXPLORER produsenten leverer alle våre 2-lags Fusion brett samt Norges desidert beste 1-lags SUP KOHALA. Den andre leverer alle våre andre 1-lags SUP brett.

Velger de beste materialene

Det tyske firmaets SUP designere og utviklere har valgt materialkvaliteter, lim teknologi, finish, styrke, stabilitet og padleegenskaper du ikke ofte finner i 1-lags brett.

Holmen Marine AS, har faste lave priser. Vi har aldri salg eller setter ned prisene. Det er det kun butikker som har alt for høye kalkyler eller operere med kunstige førpriser.

Husk vekten på SUP-brettet

EXPLORER SUP er opptatt av å informere godt uten å frustrere kunden med kvaliteter deres brett ikke innehar. Vi opplyser om det som er viktigst for kunden for å kunne klare å bestemme seg. Selve brettvekten er viktig og er den for lav får du et dårligere brett.

Explorer

Når et SUP brett som kun selges på pris fra coolsnow.no har samme bredde og tykkelse som vårt EXPLORER 23300 til kr. 3.200.-. Coolsnow sitt brett er 335cm langt og veier kun 7,2kg. Altså 600 gram mindre enn vårt 23300 som er 300cm langt!

Kan nevne at vårt beste 1-lags brett Kohala som er 320x81x15cm har en brettvekt på 9,0kg.

Stabilitet er viktig

Som nybegynner eller de som ønsker et SUP brett for hele familien er Explorer SUP et svært bra og trygt valg. Våre brett er konstruert for høy belastningsvekt. Dette gjør at de ikke bøyer seg eller blir ustabile. I stedet synker de litt dypere i vannet.

Som en gest overfor våre kunder medfølger de i 2021 en flaske med SUP rens med UV filter som holder brettet strøkent.

Det er noen som hevder at et mønstret eller diamentpreget EVA antislik-soft-belegg område er vondt å stå på fremfor en upreget flate. Dette er noe skikkelig tøys og definitivt ikke tilfelle. Slike mønstre bidrar til større fot-stabilitet selv om brettet er vått.

Slike påstander er med på å frustrere kunden!

Ingen fordyrende mellomledd

Hvorfor er EXPLORER SUP så bra på pris? Jo fordi vi har ingen fordyrende mellomledd og har lave kalkyler. Det kan nevnes at EXPLORER sine kvalitets SUP har null reklamasjoner.

EXPLORER leverer fra mai 2021 flere 2-lags FUSION brett som er unikt bra på brettvekt, styrke, stivhet, stabilitet, finish og padleegenskaper. De er uslåelig på pris.

Sammenlign gjerne EXPLORER 2-lags Fusion brett mot andre kjente merker uansett hva de koster.

I mai 2021 introduseres EXPLORER SUP med doble luft-kammer som bl.a. Aztron SUP.

Det kommer også flere EXPLORER WINDSURF SUP modeller. De tilbys uten rigg.

Mange forhandlere

Du finner et godt utvalg av SUP padlebrett tilbud på nettet eller hos båtforhandlere, båtutstyr butikker, sportsbutikker og hos andre store aktører.

Her viser jeg et lite utvalg av hva som tilbys på Google og Finn.no

1852 SUP er Nautec.no kjeden sitt eget varemerke. Det finnes svært mange Nautec forhandlere som er resultat av et innkjøps samarbeid mellom store skandinavisk båtutstyr/-tilbehør grossister.

1852 SUP brett sin kvalitet er ok, men sammenlignet med EXPLORER’s materialkvalitet, finish, egenskaper, stabilitet og stivhet er EXPLORER et klart førstevalg.

Maritim.no båtutstyr forretninger tilbyr SUP GLIDE som jeg ikke kjenner.

XXL tilbyr PURE SUP som er et 1-lags brett tilbys til en høy pris og er ikke i samme klasse som EXPLORER SUP’s tilsvarende brett størrelser.

GRAND SUP er fra en Ukrainsk RIB merke som ikke er i samme klasse som EXPLORER sine tilsvarende 1-lags brett. De er dessuten dyre. Hvorfor?

Det finnes 3 veldig store produsenter av oppblåsbart og alle lager sine egne SUP serier.

  • Jilong har SUP merker som WHATTSUP, COASTO, SKIFFO
  • Bestway har SUP merket HF HYDRO FORCE
  • Orpc har SUP merket AM AQUA MARINA

“Norske” butikker

Alle SUP brettene er ok men etter vår mening ikke EXPLORER SUP kvalitet verken på pris eller det tekniske som gjør at EXPLORER SUP brett fremhever seg overfor sine konkurrenter i kategorien 1-lags brett. Når du leser hva disse skriver om sine brett tror du at det er veldig bra, men alle kan skrive hva de vil, men en kommer vel lengst ved å være ærlig? Flere tilbys til for høy pris = større påslag.

Det finnes flere danske nettbutikker som er veldig godt synlig på nettet og har webadresser som bl.a. kitenorge.no eller coolsnow.no, men hvor lager og alt annet skjer fra Danmark.

De kjører hele tiden tilbud med nedsatt pris i prosent eller i kroner og kitenorge.no oppleves som veldig seriøs sammenlignet med coolsnow.no som tilbyr sine COOLSNOW SUP brett (hvor de hevder deres brett er så fantastisk bra) til lave priser.

Husk at samtlige EXPLORER SUP brett (foruten Ocean 10.6 –  84cm bredde) har en avtagbar hovedfinne men også faste sidefinner.

Sidefinner gir bedre stabilitet og retning egenskaper fremfor kun en hoved finne.

Aqua Marine SUP sine sammenlignbare brett med våre 1-lags brett  slik som BREEZE, VAPOR, CORAL, FUSION…har kun en avtagbar hoved finne.

Valget er ditt men som nybegynner eller en som ikke har padlet mye, bør du velge et brett med faste sidefinner.

Etter min personlige mening har Aqua Marina SUP brett altfor høy pris da de IKKE har bedre kvalitet, styrke og egenskaper enn EXPLORER SUP.

Brett tilbud fra Nederlandske VIDAXL anbefaler vi ikke fordi det er en grunn for at de er billig.  De brettene kan ikke sammenlignes mot EXPLORER SUP sin kvalitet, tilbehør, sikkerhet, stabilitet og egenskaper. Det er helt opp til deg men jeg hadde ikke valgt disse brettene fordi jeg vet hvilke produsenter de benytter hvor pris er viktigst.

Det er mange nye aktører på markedet og noen sier at de er nedsatt med flere titalls prosenter og dette er bløff, fordi de brettene de tilbyr har ikke bedre kvalitet enn den laveste prisen de nå tilbys.

Så la deg ikke lure men spør oss og bruk tid så du får brett du virkelig blir fornøyd med.

EXPLORER SUP gir 2 års garanti. 

Vi har til nå ikke fått en eneste reklamasjon! Hvem andre kan vise til det?

Norske kunder må selv ta et valg.

Takk for oppmerksomheten.